Здраве

Паразитите и Парагона

Днес искам да ви разкажа за моя опит с паразитите и Парагона, нашата антипаразитна Панацея. В наши дни почти всеки, който се интересува от здравословен начин на живот е запознат с паразитите и различните антипаразитни програми. Неизбежно ние ги приемаме с храната, водата, допира с домашни любимци. Тук въпросът не е как да се отървем от тях завинаги и да живеем в стерилна среда, а да намерим идеалната среда за нашето тяло, за да се наслаждаваме на живота и да не бъдем магнит за нежеланите микроорганизми.

Моят опит с паразитите.

Всичко започна с голямата ми дъщеря, която имаше желанието да слага всичко в устата си, а и не само. Ядеше пръст, пясък, камъни и всичко това е нормално за едно малко любопитно дете. Проблемът настъпи, когато дъщеря ми на две годинки изяждаше почти една цяла средна пица сама, на фона на майка си, бременна в петия месец се засищах с две – три парчета. Направиха ми впечатление и други храни, които ядеше в огромни количества. Не беше пълничка, което моментално ме наведе на мисълта за паразити. Др. Маждракова от център Хела потвърди диагнозата, че най-вероятно става дума за глисти, но в тънките черва, които са много трудно доказуеми. Обикновено ни предписваше хомеопатия, но този път ни даде тази антипаразитна билкова смес – Парагона.

За моя радост в рамките на седмица – две дъщеря ми намали драстично количеството храна, което изяждаше преди. Тъй като все още не консумираше захар и шоколад, засиленият и апетит се изразяваше предимно в тестените изделия. И така от три – четири филийки  хляб за следобедна закуска, започна да яде една. Бях силно впечатлена от резултатите, затова при първа възможност взех за цялото семейство и от тогава това е нашата антипаразитна Панацея.

Съществената разлика за мен между истинския Парагон и всички капсули или други видове антипаразитни тинктури тип Парагон и Тройчатка е начинът, по който са извлечени билките. Първият се прави от спиртен извлек с млади зелени орехчета, след това към сместа се добавят билките (карамфил и сладък пелин) и витамин Ц, които престояват на тъмно още две седмици. По-масовото производство е на друг принцип, който за мен лично не извлича максималното от орехчетата и билките.

Всяка пролет и есен цялото семейство приемаме Парагон по шест седмици. Вече четири години извличаме само ползи и се радваме на невероятни резултати. Със съпруга ми още на първата седмица усещаме силно редуциране на глада към сладко и тестено, онзи вълчия глад, където ти трябва много воля, за да пробваш само едно парченце шоколад. Аз лично след приема дори не се сещам за сладко, докато чувството преди това често е било, че не мога да живея без сладко.

Една различна гледна точка за паразитите.

Паразитите са привлечени към нас, както всички други микроби (и не само, но това е тема на друга публикация). Те са привлечени от нашата вибрация и съответната честота осигурява благоприятна среда, в която те да се развиват. Те са привлечени от мисловните ни процеси и влияят не само на физическо, но и на  емоционално, умствено и духовно ниво. Прониквайки в човек, те му предават чувства, с които подсигуряват собственото си съществуване.

Често чувам хората да казват „Умирам от глад“, не умират те, а паразитите в тях. Изпращат им послания, които се приемат за собствени мисли и усещания, че наистина животът им е застрашен. Неоправданите страхове от билкови или други прочистващи методи са отново чувства, които принадлежат на паразита, който проектира емоциите си върху приемника. Тук е нужно да успеем да разграничим нашите собствени усещания от тези на микроорганизмите и със започването на прочистването те ще избледнеят и изчезнат.

Хора, които позволяват на другите да се възползват от тях, са по-податливи на зараза с паразити. Тези, които не могат да отказват, позволяват на другите да ги изцеждат и имат проблем със самоуважението са като магнит за паразитите.

Допълнителни ресурси за оптимално антипаразитно прочистване.

Когато работим с чувствата и убежденията, ние се освобождаваме от програмите, които привличат паразитите. Отстраняването им физически помага и за емоционалното освобождаване – от хора, които източват жизнената ви сила или енергийни паразити. Процесът е двустранен и затова е най-добре да се комбинира, за оптимално балансиране на всичките ни тела.

За да се избегнат лечебните кризи и за по-пълноценно прочистване е препоръчително да се премине на алкална диета по време на лечението. Също така много благоприятно действат цветните есенции в процеса на освобождаване от нежеланите и ненужни на тялото паразити. С фината си и мощна настройка те спомагат освобождаването с лекота и трансформирането на мисловните модели, които са ги привлекли на първо място.

Приемането на сурови тиквени семки е стар и полезен начин да се подпомогне прочистването на организма от паразити. По-модерните за нашите географски ширини Спирулина и Хлорела също могат да са много полезни в изчистващия процес и извеждането на токсините от тялото.

Какво е Парагон?

Парагона е спиртен извлек от зелени орехчета, карамфил и сладък пелин. Разликата между Тройчатката и Парагона е в наличието на витамин Ц в последното. Тинктурата е по рецепта на Др. Хулда Кларк, американски лекар и натуропат, известна с откритията си за взаимовръзката между заболяванията и паразитите. Приемът на Парагон е оръжие срещу всички възрастни паразити, техните ларви, яйца, а също така действа спрямо патогенни микроорганизми и гъбички.

Как се приема?

Сутрин и вечер по 15 капки в 50мл вода (да не е топла), 15 минути преди хранене за възрастни. За деца се дава детски Парагон, който се прави без сладък Пелин. Дозата е 5 капки в 30мл вода 15 минути преди храна отново сутрин и вечер. Желателният курс на лечение е 4-6 седмици, за да се осигури максималното унищожение на вредните микроорганизми в тялото. Важно е да се приема преди хранене. Моите деца обожават Парагона, но има и такива чувствителни към мириса му. Тогава може да се даде в същото количество зеленчуков/плодов сок, желателно е да е пресен. Тези в кутии от магазина нанасят повече вреди, а и огромните количествата фруктоза и добавена захар в тях хранят паразитите.

Кога се приема?

Най-подходящите сезони са пролет и есен, така профилактично се прави антипаразитно изчистване на целия организъм на всеки шест месеца. При диария, летен грип и други нужди за подкрепа на организма и повишаване на имунитета може да се приема без оглед на сезона. Март месец се събужда не само природата, но и тялото ни и черният дроб. Съобразявайки се с естествените цикли подпомагаме още повече прочистването.

Има ли противопоказания?

Поради високото съдържанието на йод в зелените орехчета, Парагона не е подходящ за хора с проблеми с щитовидната жлеза (тиреоидит на Хашимото). Поради липса на изследвания и наличието на сладък пелин, не се препоръчва на бременни и кърмещи жени. Аз лично съм го приемала докато кърмех, така че всеки може да прецени за себе си и да се консултира с холистичен специалист или хомеопат.

Целта тук не е да се отървем от паразитите, защото няма такава възможност. Те са част от заобикалящата ни среда, важното в случая е да намерим начин да живеем в баланс както с вътрешния ни, така и с външния ни свят. Не е нужно да водим борба с тях, а да си създадем рутина за пролетно и есенно прочистване. Едни обичат да постят, други да прилагат лечебно гладуване, трети приемат билкови тинктури, важното е да намерите вашето нещо и прилагайки го да живеете в мир и хармония. Нашето е Парагон и досега не съм срещнала човек, който да не е бил очарован от неговото действие. Най-доброто здраве е превенцията, така че грижете се за себе си и за всичките си тела, защото здрав дух живее само в здраво тяло!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *