Пътят на успеха

Тайната на желанията – 7 стъпки за сбъдване на мечтите

Много ме радва въодушевлението в хората покрай различните планетарни разположения и неистовото желание за отправяне на молитви към Вселената с цел сбъдването на техните мечти. Чудесно е наистина да се наблюдава вихъра, който ги поема, тази огромна сила – Вярата, че нещо е възможно да се случи – защото си изпълнил всичко като по учебник. А дали е така? Нима тайната за сбъдването на мечтите е в тези определени дни и часове? Силата е в друг, а не в нас?

Далеч съм от мисълта, че не сме свързани и повлияни от множество външни фактори, но въпросът за мен си остава – а какво се случва вътре във вас? Как се будите всеки един ден? Как живеете всеки един ден? Какво изпитвате през повечето съзнателно време?

Всеки има свобода на избор и за всеки той е строго индивидуален и работи специално за него. Но този процес е иницииран от вътре и се случва дълбоко в човека, а не извън него. Дали ще предпочетете да се помолите, да направите медитация, да напишете ръкописно на бял лист с червен химикал или да сътворите табло на желанията – всеки един от тези методи е крачка към сбъдването на вашата мечта. Нека разгледаме по-обстойно стъпките към сбъдването на желанията.

Каква е вашата мечта?

Изключителен фактор за реализацията на което и да е ваше желание. Запитвали ли сте се дали наистина това е ваше изконно желание или е на вашите родители, приятели, любими, обществото? Най-лесният начин да проверите дали е ваше е да си представите, че вече мечтата ви се е сбъднала и да усетите с какви емоции се изпълвате. Положителна ли е развръзката, това ли е наистина това, за което искрено и дълбоко копнеете?

Вярвате ли, че изобщо е възможно да я постигнете?

Често срещано явление е хората да се борят със зъби и нокти за нещо, но дълбоко в себе си да не вярват, че го заслужават. Да смятат, че не са достатъчно добри, не са дорасли, не са се доказали. Причини много, но се получава един омагьосан кръг на гонене на вятъра. Когато се отпуснете и си представите вашето желание сбъднато изпитвате ли чиста радост и благодат или има и други чувства? Не ги подминавайте, те са важни и ключови! Потопете се в тях, изследвайте ги, вижте къде ще ви отведат – иначе все така ще гоните вятъра, а дори и да го хванете ще го изпуснете, защото изначално не смятате, че сте достойни за него и че той може да е ваш.

Можете ли да визуализирате вашата мечта?

Колкото горещо и силно да се молите, колкото и дълго да медитирате над вашите желания, ако не можете да си ги представите, не може и да ги имате. Преди да материализирате нещо трябва да можете да го видите с вътрешните си очи. И не само да го наблюдавате, а да го изживеете, така сякаш вече е реалност. Можете ли да усетите радостта, която ви носи сбъдването на вашата мечта? Можете ли да усетите гордостта, с която се изпълвате, че сте успели? Можете ли да го приемете – този дар от Вселената за реалност? Може ли това да е вашият живот? Готови ли сте да го приемете и да го заживеете по този начин?

Можете ли да се изпълните с благодарност?

Изключително ключов фактор в тайния наръчник за сбъдването на каквото и да е желание. Благодарейки за дадено нещо, вие заявявате на Вселената, че то вече се е случило. Молейки се за нещо не предавате същата енергия на убеденост, че вие го заслужавате, че го можете и че се е случило. Изразявайки благодарността към по-висшите сили, вие заявявате ясно и категорично, че вашето желание вече е факт. Въпросът тук реално е – колко искрено можете да благодарите, с цялото си същество, с всяка клетка на вашето тяло. Изпълнете се с благодарност – една от най-чистите и високо честотни емоции, които можете да преживеете.

Можете ли да се доверите на Вселената?

Много интересен момент е когато Човек иска нещо на всяка цена. Той буквално залепва за това желание и изключва, всяка една друга възможност, която може да го отведе до заветната цел. Това силно ограничава, понякога дори стопира целия процес. Ние може да сме най-интелигентните същества във видимия свят на нашата планета, но със сигурност има много по-висши и мъдри творци, високо в йерархията над нас и те обикновено имат този птичи поглед над целия ни живот, над развитието на Душата ни, това което е избрала да изживее и научи. Врата се затваря, порта се отваря. И ако човек има доверие в живота, ще знае че всичко се случва за негово най-висше благо и добро, дори да не го разбира на момента.

Как да овладеете въображението си?

Въображението е като необуздан кон, можете да се хванете здраво за него и да се молите да не ви хвърли някъде, но сте изцяло подвластни на волята му. От друга страна, ако си позволите да владеете тази сила, можете да станете нейн господар. Несъзнателното (подсъзнателното) ви Аз работи за вас, а не срещу вас. Можете да избирате чувствата и мислите си и да ги ръководите, а не обратното. Захранете въображението си с позитивния развой на ситуацията.

В какво точно вярвате?

Харисън Форд е казал: Ако мислиш, че можеш или мислиш, че не можеш и в двата случая си прав. Тук въпросът не е дали вярвате, а в какво точно вярвате. В специален ден, при специален ритуал, по време на ежедневната ви медитация или молитва може да вярвате с цялото си сърце и душа, но ако през останалото време облъчвате себе си и клетките си с неверие, нетърпение и недоверие към Вселената, то вероятността желанието ви да се сбъдне е слабо вероятна. Според вас кое ще надделее моментните прояви на доверие или постоянното състояние на доверие в Живота и неговият най-висш план за вас?

Тайната на желанията ви, се крие в това да живеете така сякаш вече имате това, за което мечтаете. Да се събуждате и заспивате без грам съмнение във Вселената и Потока на Живота, който работи за ваше най-висше благо и добро. Да благодарите и да сте благодарни и да подхранвате това чувство и състояние през по-голямата част от времето. И когато съмнението се прокрадне или негативните мисли и усещания ви застигнат, да успявате да се измъкнете от влиянието им, без това да остава следа. Няма невъзможни неща, има невъзможни стратегии за изпълнението им, когато съзнанието и подсъзнанието работят едно срещу друго, а не едно с друго. Най-голямата тайна на желанията се крие във вас и само вие имате силата и въображението за сбъдването им! Всеки ден е специален, всеки ден е шанс, всеки ден е възможност да повярвате в себе си и сбъдването на вашите мечти!

 

One thought on “Тайната на желанията – 7 стъпки за сбъдване на мечтите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *